Totaaloplossing burelen en opleidingscentrum

Actum-Wetteren

Verwarming, koeling, ventilatie, sanitair en elektrische installatie met uitbreidingsmogelijkheden.

Plan van aanpak

Actum Services, een metaalverwerkend bedrijf actief in de industrie, wou het industriƫle karakter van hun activiteiten verwerken in hun nieuwbouw kantoorgebouw in Wetteren.

Hun uitgangspunt was: “We willen de industriĆ«le look van het gebouw behouden”.

Concept en ontwerp

Na analyse van het gebouw en de noden van de eindgebruiker werd geopteerd om een verwarmings- & koelinstallatie op basis van luchtdebiet te ontwerpen.

Centraal zorgt een luchtgroep met warmtewiel voor de nodige luchtdebieten. De verwarmde of gekoelde lucht wordt in het gebouw gebracht en per ruimte geregeld door middel van VAV-kleppen. Indien nodig kan er bijverwarmd worden met radiatoren die strategisch zijn opgesteld doorheen het gebouw.

Naast de basis aan elektrische voorzieningen stonden we hier ook in voor het gebouwbeheer. De KNX-installatie werd op maat ontworpen en geeft naast de standaardgegevens ook de HVAC-installatie weer.

 

Uitvoering

Oplevering

Door een doorgedreven monitoring na opstart, werden parameters van de luchtgroep, koelgroep en verwarmingsinstallatie vanop afstand op punt gezet. Storingen worden onmiddellijk opgemerkt door middel van push-berichten op de smartphone. Inplannen van jaarlijks onderhoud wordt automatisch via mail naar de eigenaar gestuurd.

Ook dit zijn tevreden klanten van Pacquet:

HVAC en sanitair in Logistiek Centrum

Dewulf - Roeselare

Dankzij ons BIM-model waren we in staat om het project met een beperkt aantal mensen binnen de vooropgestelde termijn op te leveren.

Meer info

Totaaloplossing Zorgappartementen

Bed&Zorg-Ieper

Verwarming, koeling en sanitaire installatie in 7 zorgappartementen. Met het gebouwbeheersysteem worden de appartementen continu gemonitord.

Meer info

Nieuw project starten?

Ben je als architect, studiebureau of aannemer op zoek naar een partner waarop je kan rekenen?

neem contact op