Over ons

1991

Marc Pacquet en Conny Deklerck starten de eenmanszaak in Wijtschate

 

.

2003

De eenmanszaak wordt ‘Pacquet Marc bvba’. Onder die noemer richt het bedrijf zich vooral op de particuliere markt en de landbouwsector.

Op dit moment biedt de bvba al een volledige technische installatie aan: HVAC, sanitair, elektriciteit en gebouwsturing.

De firma groeit uit tot een gevestigde waarde in Heuvelland en omstreken.

2012

Marijn Pacquet stapt in het bedrijf.

De HVAC-tak van de firma wordt grondig herdacht en Weishaupt wordt hoofdleverancier van verwarmingssystemen.

2015

Stijn Pacquet stapt in het bedrijf.

De elektrische activiteiten van het bedrijf worden grondig herdacht en KNX wordt de standaard voor gebouwbeheersystemen.

We gaan op zoek naar een vaste methodiek om onze projecten te organiseren. Nu komt het BIM-verhaal in beeld. In eerste instantie zochten we vooral een manier om de bouwplannen over te brengen naar de bouwplaats, maar al snel wordt duidelijk dat BIM een grote rol zal spelen in de toekomst van ons bedrijf.

2016

In 2016 trekken we resoluut de kaart van het BIM bouwmodel. De eerste projecten van een grotere schaal worden met succes opgeleverd.

Ondertussen is de uitvalsbasis in Wijtschate te klein geworden voor de toenemende activiteiten. We vinden een oplossing voor het ruimteprobleem in de rand van Ieper en verhuizen naar Rijselsepoort 24. Van hieruit organiseren we de dagelijkse activiteiten. Ook bevindt zich hier een nieuw en overzichtelijk magazijn.

Ondertussen werken we verder aan het implementeren van het BIM bouwmodel en kiezen we voor Stabicad for Revit, gespecialiseerde software van Stabiplan.

2017

We voltooien professionele opleidingen en gaan aan de slag met BIM voor projecten bij Dewulf Roeselare en Valvan Menen. Het verloop van deze projecten bevestigt ons in onze keuze voor BIM als de nieuwe manier van werken.

Ondertussen krijgen we steeds vaker de vraag om ook het ontwerp van de technische installatie voor onze rekening te nemen. In samenspraak met studiebureau, architect en bouwheer gaan we op zoek naar de beste installatie voor elke situatie.

2018

Marijn en Stijn Pacquet nemen het bedrijf over en focussen op de B2B-markt.

Een eerste ‘Full-BIM’-project wordt opgestart. Hierbij worden alle technieken geïntegreerd in een gebouwbeheersysteem.

2019

We treffen voorbereidingen om BIM-software te koppelen aan ERP-software.

Pacquet bvba = BIM ready!

Stijn Pacquet

Zaakvoerder

Marijn Pacquet

Zaakvoerder

Marc Pacquet

Zaakvoerder

Conny Deklerck

Zaakvoerder