HVAC Montagehal

Vaskon-Menen

Het BIM-model als leidraad voor een vlekkeloze uitvoering.

Plan van aanpak

In samenwerking met Architecten Snoeck & Partners en bouwheer Vaskon uit Menen werd de inrichting van de nieuwe montagehal uitgewerkt.

Ontwerp model

Op basis van het door de hoofdaannemer aangeleverde 3D-model waren we in staat om een exact model van de technieken op te bouwen. Ontwerpplannen werden na goedkeuring meteen uitvoeringsplannen waardoor we zeer snel konden schakelen toen het model eenmaal op punt stond.

Uitvoering

Ontwerpplannen worden uitvoeringsplannen en leveren ons bovendien de stukkenlijsten. Deze worden rechtstreeks vanuit ons tekenpakket in onze ERP-software geladen. Van daaruit worden leveranciers en onderaannemers aangeschreven en worden montageteams ingepland.

De montagehal wordt verwarmd met gasgestookte condenserende luchtverhitters met bijhorende destratificatoren. Het gebouw werd voorzien van een persluchtnet en beschikt over de nodige brandblusslangen.

Oplevering

Uitvoeringsplannen worden ‘As Built’ plannen. Wat vroeger stiefmoederlijk werd behandeld is nu vanzelfsprekend. Onmiddellijk na uitvoering kunnen we een ‘As built’ dossier opmaken met bijhorende uitvoeringsplannen maar ook met daaraan gekoppelde technische fiches. Van een efficiĆ«ntiewinst gesproken…

Ook dit zijn tevreden klanten van Pacquet:

Totaaloplossing burelen en opleidingscentrum

Actum-Wetteren

Verwarming, koeling, ventilatie, sanitair en elektrische installatie met uitbreidingsmogelijkheden.

Meer info

Nieuw project starten?

Ben je als architect, studiebureau of aannemer op zoek naar een partner waarop je kan rekenen?

neem contact op