HVAC en sanitair in kantoorgebouw

Valvan-Menen

Verwarming, koeling en ventilatie in kantoorgebouw. Volledige sanitaire voorzieningen met kwalitatieve materialen.

Plan van aanpak

In samenspraak met de bouwheer en het studiebureau HP Engineering uit Oudenaarde werd de volledige inrichting HVAC en sanitair van het bestaande en het nieuwe kantoorgebouw ontworpen en gerealiseerd.

Ontwerp en uitvoering

Het bestaande kantoorgebouw van machinebouwer Valvan Baling Systems uit Menen werd uitgebreid met een nieuwe vleugel waarin nieuwe kantoren, vergaderzalen en personeelsruimte zijn voorzien.

De uitdaging bestond erin om de bestaande en nieuwe installatie tot één geheel om te vormen en uit te rusten met een gebouwbeheersysteem.

Stooklokaal en ijswaterinstallatie werden vooraf gefabriceerd en vertrokken als bouwkit naar de werf.

De bestaande ventiloconvectoren werden gerecupereerd net zoals het bestaande leidingwerk. De volledige hydraulica werd in kaart gebracht en geoptimaliseerd.

Een hygiëneluchtgroep op het dak voorziet de nieuwe kantoren van verse geconditioneerde lucht. De bestaande luchtgroep werd gereviseerd en op punt gezet.

Het geheel werd voorzien van een gebouwbeheersysteem waardoor wijzelf en de bouwheer op elk moment de nodige monitoring en analyses kunnen uitvoeren op de installatie.

Gebruik en onderhoud

Een servicecontract zorgt ervoor dat wij jaarlijks onderhoud en controle uitvoeren op de essentiële componenten. Kritische componenten zijn voorradig zodat we zeer snel kunnen handelen bij eventuele defecten.

Op die manier is de eindklant op elk moment zeker van een installatie in topconditie.

Ook dit zijn tevreden klanten van Pacquet:

HVAC en sanitair in Logistiek Centrum

Dewulf - Roeselare

Dankzij ons BIM-model waren we in staat om het project met een beperkt aantal mensen binnen de vooropgestelde termijn op te leveren.

Meer info

Nieuw project starten?

Ben je als architect, studiebureau of aannemer op zoek naar een partner waarop je kan rekenen?

neem contact op